Google keresés

Egyéni keresés

2010. augusztus 27., péntek

Petra Sonnenberg: Nagy ingakönyv

Az inga egy zsinórra felfüggesztett pici súly, amelyet a jó és a rossz energiaforrások felderítésére használnak a radiesztéziában, illetve a tisztánlátók, boszorkányok egyik jóseszköze. Az inga használatát boszorkányságnak minősítették a középkorban, amiért köztudottan halálbüntetés járt, éppen ezért titok övezte az ingázás tudományát.
Ma már semmi titok nincsen benne, bárki megtanulhat ingázni. Petra Sonnenberg könyve is ezért született meg, amelyhez, -hogy ne kellje messzire menned- egy ajándék ingát is csomagoltak. A könyv két részből áll: egy rövidebb elméleti részből, illetve a 135 ingatáblából. Az alig 40 oldalnyi elméleti rész röviden bemutatja az inga hatásmechanizmusát, illetve tanácsokat, tippeket kaphatsz az ingával végzett munkához. A szerző elmondja, hogy mire is tudod használni ezt az eszközt, milyen ingafajták léteznek, hogyan értelmezd az inga mozgását, illetve milyen kérdéseket tehetsz fel az ingának. Végezetül útmutatást ad a könyvben található ingatáblák használatához is. Az ingatáblák mindegyike egy 15 vagy 25 cikkre felosztott  kör, amelyekhez különböző önismerettel kapcsolatos kérdések tartoznak, amelyek segítségével jobban megismerheted önmagad, tehát ez a könyv rólad szól elsősorban. Miközben felteszed a téged érdeklő kérdést, mutass az ingával a kör középpontjára, és amerre kileng az eszköz, az lesz a válasz a kérdésedre. A kérdések több témát érintenek: táplálkozás, egészség, alternatív gyógyászat, ezotéria, spiritualitás, emberi kapcsolatok. Például kiderítheted a táblák segítségével, hogy milyen ételre vagy allergiás, melyik csakrád blokkolódik, vagy a tested melyik részében rejlik a panaszaid valódi oka. A kérdésekre kapott válaszok egyfajta iránymutatást jelentenek, de ez nem szentírás. Csak legyél nyitott és figyelj magadra, figyeld a jeleket, mert ha sikerül megtalálnod a blokkokat az életedben az ingatáblák segítségével, akkor fel is tudod oldani azokat. A szerző ráadásul két szabadon kitölthető ingatáblát is ajánl az olvasónak a könyv végén, amelyeknél megalkothatod a saját kérdéseidet és válaszaidat, hogyha netán olyan -személyes jellegű- kérdést tennél fel, amely  téged érint, és ezért nem szerepelhet ebben a könyvben.

2010. augusztus 26., csütörtök

Teresa Moorey: Ismerd meg személyes kristálykódodat!

A drágakövek, kristályok gyógyító erejét az emberek évezredek óta ismerik és használják. A drágakövek ma is népszerűek, ráadásul az ezoterikus boltoknak köszönhetően igazán könnyű beszerezni őket. A kristályok - mint minden fizikai test - rezgéseket bocsátanak ki, ezáltal tudják enyhíteni a különböző betegségek tüneteit. Igen ám, de egy-egy tünet, probléma kezelésére több kristály is alkalmas, ezért a kérdés adott: hogyan válaszd ki a megfelelő kristályt, melyik kő fog téged a legjobban szolgálni? 
Teresa Moorey könyve ebben a témában szeretne iránymutatást adni. A könyvnek nem témája az alternatív gyógyászat, sokkal inkább az okkultizmushoz és a mágiához áll közelebb, hiszen a megfelelő kristályok kiválasztása is mágikus módszerekkel történik. Ne gondolj semmiféle bonyolult szertartásra, hókuszpókuszra, tulajdonképpen egyszerű meditációkról van szó, amelyek segítségével ki tudod választani a személyes-, a relaxációs-, a gyógyító-, a védelmező-, a bőség-, a szerelem és a sikerkristályodat, amelyek segítségével pozitív változásokat érhetsz el ezeken az életterületeken.
A 8 féle ún. személyes kristálykód meghatározásához nem szükséges megvenned a köveket, elég ha papírra írod fel a kristályok neveit. Füstölőket, illóolajokat, különböző színes kendőket azonban feltétlenül szerezz be. A szerző többféle módszert is ajánl az adott kristályok meghatározásához, úgyhogy van választási lehetőséged. Kereshetsz kristályt egy konkrét problémára (pl. valódi hivatásod megtalálására, vagy a megfelelő társ bevonzására), vagy csak úgy általánosan az adott életterület javítására. A szerzőnek nem célja bemutatni az összes kristályt a könyvben, elsősorban a népszerűbb kövek szerepelnek itt. Ne lepődj meg azon, hogy egy-egy kő több életterületnél is felbukkan, mint megoldást jelentő kő (pl. zafír, krizopráz, malachit), hiszen bizonyos kristályoknak igen komplex hatásköre van. A segítő kristályok értelmezésénél negatív pontokat nem találsz, ámde előfordulhat, hogy egy ún. munkásabb követ választottál, mint pl. a malachit, amely kíméletlenül feltárja a problémád gyökerét, ahhoz, hogy utána meggyógyítson.
Ha már megvannak a kiválasztott köveid, a szerző ekkor sem hagy magadra, hanem néhány szertartást és meditációt ajánl, amelyek segítségével fel tudod használni a kövek mágikus erejét életed javítására. Például a bőségkristályodat fel tudod használni egy bőséget vonzó meditációhoz, vagy a segítségével pozitívabban állhatsz hozzá a pénzhez, a  személyiségkristályod segítségével pl. új barátokat vonzhatsz az életedbe, a sikerkristályoddal pedig végezhetsz egy ún. hivatás meditációt, amely segíthet a valódi hivatásod megtalálásában.
Az utolsó fejezetben pedig a szerző megmutatja, hogy készítsd el a kristálymandaládat, illetve azt, hogy mi is ez egészen pontosan. A könyvet színes fotók teszik élvezetessé.