Google keresés

Egyéni keresés

2012. december 18., kedd

Izing Klára Karmakönyv - az asztrológus történetei pénzről, családról , szerelemről

A karma egy szanszkrit eredetű szó, amely magyarul azt jelenti, hogy tett. A lényege pedig az, hogy bármit cselekszel, annak meg kell fizetned az árát, mert az Univerzumban mindennek következménye van.
Ezeket a következményeket persze nem rögtön fogod megtapasztalni, hanem évekkel/évtizedekkel később, és erősen valószínű, hogy valamelyik hozzátartozód, barátod, kollégád, stb és érintett lesz ebben. Lehet, hogy ebbe nem gondolsz tudatosan bele, de attól még így van. Aztán amikor valamilyen negatív dolog történik veled, akkor nem érted, hogy miért, és valamiféle ezoterikus- okkult tudománytól vársz rá magyarázatot.
Éppen ezért fordulnak olyan sokan a spiritualitás felé a hosszan tartó lelki válságok idején, ugyanis ezeknek a látszólag negatív eseményeknek sokkal nagyobb a tudatformáló erejük, mint a látszólag pozitív eseményeknek, amiktől legfeljebb elkényelmesedsz, de rosszabb esetben elbizakodottá is válhatsz.
Az asztrológia azért nagyon jó ebből a szempontból, mert a bolygók megmutatják, hogy hol billenhetsz ki az egyensúlyból, illetve mik a feszültség forrásai a képletedben. (Ez mindenkinél más). Ha már ezeket tudod, az nem fogja azt jelenteni, hogy meg fognak szűnni, viszont tudatosan felkészülhetsz ezekre a nehézségekre, amik enyhíteni fogják a nyomást.
Izing Klára történeteinek a szereplői is kivétel nélkül súlyos válságokat éltek át (pl. hirtelen jött pénz megszerzése, majd elvesztése, maradandó fogyatékosság, házasság felbomlása, családi konfliktusok), amelynek hatására az asztrológus szerzőhöz fordultak segítségért.
Érdekes módon az asztrológus mindegyikük horoszkópjában családi karmát fedez fel, amelyet még az adott szereplő ősei halmoztak fel valamilyen tettükkel, és azóta sem dolgoztak le. Mindez azt jelenti, hogy ugyanazt - vagy legalábbis hasonlót - cselekvést mindegyik generáció tagjai elkövették, ezért nem lehet lezárni ezt a karmát.
Azt, hogy milyen bolygók fényszögeiből tudhatjuk meg ezeket az nem derül ki a könyvből. Ennek az az oka, hogy ezek a történetek korábban mind a Nők Lapjában jelentek meg, ahol a szerzőnek asztrológiai rovata van, sőt a Nők Lapja ezoterikus magazinjában is rendszeresen jelentet meg írásokat és sztárinterjúkat. Márpedig ezeknek a történeteknek a célja a szórakoztatás, és nem a szakmai elismerés kivívása. Sőt, még az is lehet, hogy Izing Klára nem is asztrológus, és ezeket a sztorikat csak kitalálta. Legalábbis nekem gyanús a hölgy több okból is.
A legelső ok mindössze annyi, hogy a hölgy nem vállal horoszkópkészítést-és elemzést, és semmilyen elérhetősége nincs, pedig lenne rá igény. Ehelyett a Nők Lapja fórumában azt a választ adta az iránta érdeklődőknek, hogy nem vállal ügyfeleket. Márpedig manapság a legtöbb asztrológusnak van weblapja, de esetleg mégsem volna, akkor a különböző tudakozókban legalább egy e-mailcím, vagy egy telefonszám szerepel.
Ehhez kapcsolódik a következő ok: ha nem vállal ügyfeleket, akkor honnan a fenéből tud ennyi ember életéről, akik állítólag hozzá fordultak horoszkópelemzésért? Könnyen lehet, hogy sehonnan, csak jó a fantáziája.
Amit megfigyeltem, hogy ezek a történetek elsősorban a szerelemről, a hatalomról, a pénzről és az egóról szólnak, jobban mondva elsősorban az egóról és a hatalomról, hiszen mindenki olyasmit szeretne, ami neki nincs. A lényeg az, hogy sokan ettől a vágyott dologtól erősebbnek, szebbnek, jobbnak gondolják magukat. Vannak akik emiatt családokat tesznek tönkre például, bár valójában csak önmagukat csapják be, hiszen valójában mindenki úgy tökéletes, ahogy van. Viszont - ahogy az asztrológus is megjegyzi - vannak, akik semmiből nem tanulnak, és nem veszik észre a sors figyelmeztető jeleit. Ilyen történeteket gyűjtött össze az asztrológus ebben a kötetben. Olvasd el és vond le a tanulságot.
Ennek a vékony kis könyvnek az utolsó kb. 40 oldalán pedig sztárinterjúkat olvashatsz Malek Andreával, Bánsági Ildikóval, Szulák Andreával, Kovács Patríciával és Hegyi Barbarával, amelyeket szintén a szerző készített és a Nők Lapja Ezotériában jelentek meg anno.

2012. december 14., péntek

Silver Ravenwolf(Jenine E. Treyer): Angyalmágia - mágikus trükkök az angyalokkal történő kapcsolatfelvételhez

Ezt a könyvet elsősorban azoknak ajánlom, akik érdeklődnek a mágia, illetve a különböző szertartások iránt, ugyanis ez a könyv elsősorban a mágiáról fog szólni. A különbség annyi a többi mágiáról szóló könyv és e között, hogy az Angyalmágiában az angyalok állnak a középpontban, és nem az Istennel/Istennővel lépsz kapcsolatba, továbbá nem a természetet ünnepled.
A mágia alapelvei viszont mind a két könyvben azonosak: a lényeg, hogy ezzel a hatalmas erővel nem szabad viccelni, illetve másoknak ártani, mert visszakapod a sorstól, amit cselekedtél. Viszont pozitív dolgokra bátran használhatod, de csak a saját kívánságaid teljesítésére. Más emberek életébe már nem avatkozhatsz bele.
A könyvből kiderül, hogy a wicca és az angyalmágia nagyon sok átfedés van: például az angyalmágiában is fontos szerepet játszanak a különböző szertartások, a meditációk, az asztrológia, a jóslás (pl. tarot, rúnák, inga használata, szóval ilyen okkult tudományok), a négy elem tana, illetve a különböző szigillumok és talizmánok készítése, csak éppen mindezek a területek kifejezetten az angyalokhoz kapcsolódnak.
Ebből következik, hogy ebből a könyvből nem fogod megtanulni a mágiát, mert sok olyan ismeret nem került bele, amelyet egy mágusnak alapfokon ismernie kell. Ilyenek például a 8 alapvető boszorkányünnep és az ezekhez kapcsolódó szertartások, továbbá a gyógynövények ismerete, vagy a számmisztika, illetve még nagyon sokféle szertartás és mágikus recept.
Az Angyalmágia azonban mégis elég vastag kötet lett sokféle hasznos tanáccsal, illetve szertartások receptjeivel, amelyeket bátran kipróbálhatsz. Úgy láttam, hogy olyan különösebben ritka alapanyagok nem kellenek hozzájuk: gyertyákat, illóolajokat, füstölőket például elég sok helyen lehet kapni manapság már.
A szertartások eléggé bonyolultak, úgyhogy többször is el kell majd olvasnod őket, hogy megjegyezd az egyes lépéseket, viszont szerencsére a könyv könnyen olvasható, szórakoztató nyelvezetű, tehát ez nem probléma.
A könyvből kiderül, hogy az angyalok elég sokféle problémára megoldást tudnak adni, például álláskeresés, karrierépítés, pénzügyi gondok, emberi kapcsolatok rendezése, takarításhoz segítség, és az előző életek felfedezése.
A könyv a sokféle praktikákon kívül még bemutatja az arkangyalokat, az angyali hierarchiát, illetve egy külön fejezetben a őrangyalok feladatát is, ámde ezekbe a témákba nem megy olyan részletesen bele, mint a korábban bemutatott Angyalbiblia.
Hazel Raven könyvéhez hasonlóan az Angyalmágia is tele van angyali megfelelésekkel, ugyanis a könyv bemutatja, hogy  minden bolygónak, csillagjegynek, napnak, hétnek, órának megvan a maga hozzárendelt angyala, sőt még a négy alapvető elemnek is (tűz, föld, víz, levegő)! Ez utóbbival négy külön fejezetben is foglalkozik a szerző, mert annyira fontosak. 
A könyv végén található függelékben van egy összefoglaló arról, hogy a különböző problémák esetén milyen angyalt hívhatsz segítségül.
A szerző már régóta wiccával foglalkozik, vagyis boszorkány, tehát a könyvben leírt szertartásokat valamennyit használta már.

2012. december 3., hétfő

Dr. Domján László - Dr. Kígyós Éva - Sólyom Ildikó: Gyógyulj meg! - könyv és hanganyagok

Ez a könyv egy kiegészítő anyag az Agykontrollhoz, tehát ebből nem fogod megtanulni a módszert, mert ez a kis könyv csak az érdeklődést kelti fel a téma iránt. A hanganyagok viszont a teljes tudásanyagot tartalmazzák, amit mélyen ellazult állapotban kell végighallgatni, illetve az ott hallható gyakorlatokat megcsinálni.
Azt viszont, hogy mi is ez a mélyen ellazult állapot, az Agykontroll alapkönyve, illetve a tanfolyam ismerteti, ahonnét ezt meg tudod tanulni. Ebbe az ún. alfa állapotba lemenni meglehetősen nehéz a sokszor felpörgetett életet élő felnőtteknek, mert azt szokták meg, hogy folyton csináljanak valamit, míg a lazítás, meg az alfa állapot ennek a teljes ellentéte.
Ennek ellenére mégis rengetegen tanulták meg a módszert a különböző tanfolyamokon, ami gyökeresen megváltoztatta sokak életét.

A Gyógyulj meg című Agykontrollos önfejlesztő csomag kétféleképpen segíthet a problémáidon: egyrészt a hanganyagok hallgatása megelőzheti a betegség kialakulását, másrészt a már kialakult fizikai tüneteket segít megszüntetni, de ebben a folyamatban neked is aktívan közre kell működnöd!
Első lépésként olvasd el a könyvet, amely vázlatosan ismerteti azt, hogy mit is jelent a betegség valójában. Ha rendszeresen olvasod ezt a blogot, akkor már többször is láthattad, hogy nem a fizikai tüneteket jelenti, hanem a mögötte kialakult energetikai zavart. Amíg ezeket a mögöttes dolgokat nem hozzák rendbe, addig nincs gyógyulás, és az ember egyik betegségből a másikba esik, ami azért becsapós, mert a kialakuló fizikai tünetek sokszor eltérő szervcsoportokban jelennek meg, de attól még a betegségek üzenete ugyanaz marad. Nos, ezt az üzenetet kellene megfejteni, és akkor meggyógyulhatsz.

Ez a könyv egy kulcsot adhat a kezedbe a megoldás megfejtéséhez, de az úton elindulni és megkeresni a válaszokat neked kell egyedül. Nem lesz egyszerű, sőt nagyon is fájdalmas lehet ez a folyamat, de sajnos ez alól nem lehet kibújni. Viszont miután letetted a terhet, mérhetetlenül megkönnyebbülsz majd, ami a fizikai tüneteidre is hatással lesz, amelyek akár el is múlhatnak véglegesen!
Mindez a rákra is igaz, bár ebben az esetben nem annyira gyors a folyamat, de hat. Éppen ezért ezt a kiadványt a daganatos betegeknek is ajánlom a figyelmébe, mert a könyv sorai az ő esetükben fokozottan érvényesek!

Amúgy könyv meglehetősen vékony, mindössze 62 oldalas olvasmány, úgyhogy olyan széleskörű ismereteket nem tartalmaz, de nem is ez a célja. Cserébe viszont a lényeg benne van, és nagyon közérthető olvasmányos anyag, amelyben Domján László különböző kísérletekkel és csodálatos gyógyulásokkal támasztja alá a módszer sikerességét. Egyetlen hosszabb interjú van benne, amelyben egy magyar hölgy meséli el azt, hogy hogyan gyógyul meg Agykontroll segítségével egy súlyos pajzsmirigyrákból.
A könyvből kiderül, hogyan is segítheti a képzelőerő a gyógyulást, továbbá hogyan gondozd a testedet, hogy a betegség eltűnjön, és lehetőleg vissza se térjen.  Mondjuk ezek a tanácsok már ismerősek lehetnek a különböző médiumokból, például mozogj többet, pihend ki magad, találj értelmet az életednek, és nevess többet. Ezek már közhelyszámba mennek gyakorlatilag, ennek ellenére kevesen fogadják meg ezeket a tanácsokat, csak miután már beütött a baj. Pedig sokkal jobb lenne megelőzni...
A könyv végén különböző motiváló, énkép-erősítő idézetek találhatók Sólyom Ildikó összeállításában.

Végezetül pedig a hanganyagokról is essék néhány szó. Összesen 8 darab van belőlük, és mindegyikük a lélek szintjén hat, ami azt jelenti, hogy ezek irányított meditációs anyagok, amik elősegítik az alfa állapotot, illetve segítik rendezni a tested-és a lelked energetikai egyensúlyát.
A hanganyagok hossza negyedóra és 25 perc között váltakozik, attól függően melyikről van szó. 
A könyvben megtalálod a hanganyagok részletesebb leírását is. Javaslok, hogy az egyes és a hatos számú cd-t mindenképpen hallgasd meg, mert az egyik az egész test ellazítását tanítja meg alfában, míg a másik különböző megerősítéseket tartalmaz, amelyeket szintén alfában hallgass meg.
Ha pedig az Agykontrollról szeretnél bővebbet megtudni, akkor kattints a blogon az Agykontroll címkére, vagy pedig nézd meg a hivatalos magyar nyelvű weboldalukat.